nederlandsenglish
Expeditie Zuidelijk Mozambique - vanaf 5 nachten, 6 dagen

Bij Kosi Bay ga je de grens over via de meest zuidelijke grensovergang naar Mozambique. De weg houdt letterlijk op. Nadat je de grens gepasseerd bent, sta je voor een waaier aan zandpaden in verschillende richtingen zonder aanduidingen, aan jou te raden welke naar je bestemming leidt.
Vanaf de grens leidt het pad noordwaarts in de richting van Ponta d'Oro, het gouden punt, de meest zuidelijke nederzetting in Mozambique. Hierna verblijven we in hotels, privé huizen of kamperen we afhankelijk van jouw wensen. Er is meer dan gelegenheid te genieten van de prachtige duinbossen en ongerepte stranden. Verder zijn er ruime mogelijkheden tot zwemmen met dolfijnen, walvis kijken in het seizoen, duiken, snorkelen, 'big game fishing', paardrijden, relaxen bij het zwembad of luieren aan het strand. De grote garnalen van Mozambique zijn legendarisch en in ruime hoeveelheden beschikbaar.

Verder naar het noorden doorkruis je het Maputo Elephant Reserve op weg naar Ponta Torres, het schiereiland tegen over Inhaca Island in de baai van Maputo. Hier wacht een comfortabel tentenkamp met Oost Afrikaanse Safaritenten met echte bedden en volledig uitgeruste badkamers. De volgende dag is er de mogelijkheid een dagtocht te maken naar Inhaca Island met een traditionele Dhow, een lokale zeilboot. Een mooie overtocht, een beetje zwemmen of snorkelen en vooral uitgebreid lunchen.
De tocht naar Maputo brengt je naar een pontje over de baai zoals je die alleen in Afrika tegenkomt. Dit is een belevenis op zichzelf. Tijdens het wachten op de pont, dat een paar uur kan duren, sta je in de drukte van een kleine haven waar iedereen alles verkoopt of wil verschepen naar de grote stad aan de overkant. Eenmaal in Maputo wordt daar de nacht doorgebracht, waarna de volgende ochtend de terugtocht naar Alkmaar wordt aanvaard via Komatipoort, of de reis zich voortzet in de richting van het Limpopo Transfrontier Park.

Accommodatie – kamperen, privé huizen, hotels afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren
Beschikbaar – maart tot en met november