nederlandsenglish
Expedition Swaziland en KwaZulu Natal – vanaf 5 nachten, 6 dagen

Vanuit Alkmaar rijd je door Swaziland naar de KwaZulu wetlands. De eerste nacht wordt doorgebracht in één van de Swazi reservaten, kamperend of in een guesthouse. De tocht door Swaziland is mooi een geeft een goede indruk van het plattelandsleven in Afrika.
De volgende dag leidt de tocht naar Jozini Dam, het grootste kunstmatige meer in Zuidelijk Afrika, waar je arriveert in een lodge met uitzicht over het meer. In de middag zijn er mogelijkheden voor een 'sundowner cruise' op het meer en de volgende dag kan relaxend worden doorgebracht of met 'tigerfishing' op het meer.

De volgende dag volg je je Bushlife gids naar Mabibi en de ongerepte stranden van Thonga. Langs en rond Lake Sibaya over zand- en gravelpaden en door de duinbossen. Een mooie route. In het seizoen kun je 's avonds en 's nachts proberen een glimp op te vangen van de zeldzame teatherback turtles, zeeschildpadden die hier aan land komen om hun eieren te leggen op het strand.
De tocht vervolgt zich langs de slingerende kust noordwaarts in de richting van Kosi Bay waar de rivier monding met z'n traditionele visfuiken bezocht zullen worden net als de Kosi Lakes. De weg volgt een route door reservaat gebieden die zonder gids moeilijk te bereizen zijn, en laten een stuk van Zuid Afrika zien dat je anders niet tegen zult komen. Ruim tijd om te relaxen, aan het zwembad te zitten of snorkelen kan worden ingebouwd. Vanaf dit punt is het of door naar Mozambique of terug naar Alkmaar.

Accommodatie – kamperen, guesthouses, hotels of lodges afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren
Beschikbaar – maart tot en met midden november