nederlandsenglish
Neushoorn avontuur – vanaf 2 nachten, drie dagen

Dit is een unieke ervaring. In een van de grotere privé reservaten die inmiddels deel uitmaken van het 'greater Kruger Park' loopt een neushoornproject in het licht van de natuurbeschermingsactiviteiten en de bestrijding van stropers. Alle neushoorns in dit reservaat worden van een chip in de hoorn voorzien zodat altijd achterhaald kan worden waar de hoorn vandaan komt als stropers deze illegaal proberen te verhandelen. De kosten van dit project overstijgen de middelen van het reservaat.
Het chippen van één neushoorn vergt de inzet van 2 Land Rovers, ca. 10 rangers op de grond, de dierenarts en een helikopter. Om deze reden is het mogelijk als sponsor van een neushoorn op te treden en het hele proces zelf mee te maken. Een uitzonderlijk avontuur.
Bushlife Experiences organiseert dit in samenwerking met een luxe safari lodge, het reservaat management en de veterinaire staf.

Je verblijft in een luxe lodge waar de rangers je in een open Land Rover meenemen de bush in. Tijdens de game drives wordt er extra aandacht besteed aan de neushoorn, z'n leefgebied, z'n plaats in het ecosysteem, z'n gewoontes, spoorzoeken etc.
Eén van de ochtenden van je verblijf sta je op voor dag en dauw. De hele ploeg komt samen net voor zonsopgang, de helikopter arriveert en ook de dierenarts. In de briefing krijgt iedereen een rol in het proces toegewezen.
Dan vertrekt de hele ploeg om de neushoorn te vinden, de helikopter ernaar toe te loodsen, en de neushoorn geraakt door een verdovingspijl te volgen tot hij neervalt. De chip wordt geplaatst en de neushoorn weer vrijgelaten. Het hele proces neemt een paar uur in beslag en wordt afgesloten met een groot ontbijt in de bush. Een ervaring die je nooit meer vergeet. Animal planet live.

Accommodatie – luxe safari lodge
Beschikbaar – april tot en met oktober