nederlandsenglish
Expedition Kalahari – vanaf 9 nachten, 10 dagen

Een expeditie in de woestijn. Vanuit Upington in het noorden van de Noord Kaap provincie naar de eindeloze uitgestrektheid en leegte van de Kalahari woestijn. Door het Kgalagadi Transfrontierpark tussen Zuid Afrika, Namibië en Botswana. Ervaar de magie en het effect van ruimte en verlatenheid.
Een deel van deze expeditie voert over een trail waar slechts één groep van maximaal 5 voertuigen tegelijk op mag. Je komt dus gegarandeerd niemand anders tegen en hebt de hele woestijn voor je zelf. We kamperen, de sites zijn erg basaal. Veel meer dan een long drop is er niet. We nemen rooftop tenten mee en letterlijk alles wat we nodig hebben voor de lengte van de tocht, inclusief kampeerdouches en een chemisch toilet. Alle auto's staan door middel van radioverbinding met elkaar in contact, ook over langere afstanden.

De weg is niet meer dan een vaag spoor en soms moeilijk begaanbaar en niet makkelijk. Afwisselend door savannes met hoog gras en over steile zand duinen van zacht zand. Het is belangrijk vaart te houden om niet vast te lopen. De trip gaat van waterpan naar waterpan en toont prachtige zonsondergangen en -opkomsten. Aan het eind van deze tocht begrijp je waarom de melkweg, melkweg heet. Je ziet sterren en sterrennevels waarvan je niet wist dat ze bestonden.
Met een beetje geluk zien we cheeta die de Kalahari doorkruisen op jacht naar antilopen. ’s Nachts in het donker, als je het kampvuur achter je gelaten hebt is de kans groot dat je in je tent ligt en de machtige leeuwen van de Kalahari hoort brullen. Ze roepen elkaar om te verzamelen voor de jacht. En slechts het tentzeil dat je van hen scheidt.
We beginnen en eindigen de expeditie in comfortabele guesthouses waar het heerlijk is weer een echt bed te treffen en een echte douche. Houd er rekening mee dat de eerste en laatste dag grote afstanden gereden worden.

Accommodatie – kamperen en eenvoudige accommodaties, basic.
Beschikbaar – van maart tot en met mei en van augustus tot en met oktober