nederlandsenglish
Expeditie Ivory Trail – 5 nachten, 6 dagen

Deze expeditie combineert een adembenemende tocht door het ‘Escarpment’, de Drakensberg uitlopers die hier 1.000 meter boven het Zuid Afrikaanse ‘lowveld’ uittorenen, met een groot wild safari in een ‘Big 5’ reservaat. Een geweldig avontuur van Land Rovers, leeuwen en kampvuren.

Vanuit Alkmaar vertrek je de eerste dag de bergen in. Je rijdt over het escarpment en langs een aantal adembenemende uitzichtpunten over het lowveld. Over de Abel Erasmuspas en door de Strydom tunnel daal je af naar het lowveld. Je brengt de nacht door in een klein reservaat met een prachtige kleine bushlodge in de omgeving van Hoedspruit.
Hiervandaan neemt de route je mee terug de bergen in door natuurgebieden en wildernis. Het asfalt verandert in gravel en modder naarmate je verder van de bewoonde wereld raakt. Over bergruggen, door valleien en vlaktes bereik je een traditioneel rondavelkamp hoog in het escarpment. Dit afgelegen kamp was onderdeel van de historische ivoor handels- en smokkelroute, en is alleen te bereiken met een 4x4 voertuig. Je brengt de avond door bij het kampvuur met een goede fles wijn en de verhalen van de dag.

De volgende dag rijd je de bergen weer uit door een kloof die even mooi als moeilijk is. Je kunt hier goed gebruik maken van je nieuw verworven 4x4 vaardigheden. Het pad leidt een aantal keren door de rivier, die afhankelijk van de hoeveelheid water een groter of kleiner obstakel blijkt. Langzaam baan je je een weg terug naar beschaving. Waar nodig zal de gids de nodige ondersteuning bieden. De nacht wordt doorgebracht in een comfortabel hotel aan de voet van de bergrug.
Het avontuur wordt compleet gemaakt met twee dagen en nachten in een van de mooiste safari lodges die dit gebied rijk is. Gewapende rangers nemen je mee in ‘Big 5’ territorium, te voet en met open Land Rovers. Je komt dichter bij het wild dan je ooit geweest bent.
Een legendarische ervaring met ruime gelegenheid voor een ander gesprek aan het kampvuur onder de Afrikaanse sterrenhemel.

Accommodatie - lodge – rustiek rondavel kamp – hotel – safari lodge
Beschikbaar – maart tot en met oktober